Starten met Lean in de Zorg (erkenning Functiecomplement)

Voor kaderleden (diensthoofden, hoofdverpleegkundigen, enz) in de gezondheidszorg voorziet de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid een zogenaamd Functiecomplement. Zoals je hieronder kan lezen, komen opleidingen in verband met het managen van een team hiervoor in aanmerking:

Starten met Lean in de zorg, erkend door het Functiecomplement

Het managen van een team: groepsdynamiek, kennisbeheer, kennisovedracht, tijdsbeheer, vergadertechnieken, onderhandelingstechnieken, projectbeheer, agressiebeheer, efficiënte communicatie, ...

De dagopleiding Lean Management van Frisblikopener.be past perfect in het luik "permanente vorming" van dit functiecomplement. Lean leert je immers om heel wat van bovenvermelde zaken véél eenvoudiger aan te pakken, met véél meer resultaat dan je gewoon bent als je met "klassieke" methodieken werkt.

Zoek je naar een frisse invulling voor deze opleiding in het kader van het Functiecomplement? Aarzel dan niet en neem contact op voor een in-house training.

Wat komt tijdens dit programma van 8 uur aan bod?

- Een beeld van wat Lean is en wat het kan betekenen in de zorg. Waarvoor is het bedoeld? Wat brengt het jullie bij?
- Basisbegrippen in Lean: verspilling, variantie en overbelasting
- Wat zijn Lean Tools?
- Hoe krijg je je hele team en/of organisatie warm voor Lean? Zodat het de bewoner en medewerker echt ten goede komt en tegelijk de werkdruk verlaagt?
- En tenslotte: wat zijn de voorwaarden om Lean geïmplementeerd te krijgen in je organisatie?

Tegen de avond gaat iedereen naar huis met een concreet actiepunt of -plan. Dat helemaal Lean is. Daarnaast kan je ook inschatten of dit een weg is om samen met je team en/of organisatie verder in te slaan.

De workshop is zeer interactief opgevat (werken geblazen :). Iedereen in de zorg herkent zich in de presentatie met foto's uit het dagelijkse werkleven. Daarnaast wordt er ook echt geoefend!

Jullie hebt deze dag al gevolgd en willen zich verder verdiepen? Dan is de Verdiepingsdag (8 uur) iets voor jullie! We herhalen kort de basisbegrippen uit opleidingsdag 1. Vervolgens diepen we thema’s uit die de deelnemers zelf aanbrengen. Waar zijn jullie sinds de vorige opleidingsdag tegenaan gelopen? Over welke thema’s willen jullie van gedachten wisselen en/of gericht Lean advies krijgen? Op naar level 2 dus! (max. 20 deelnemers).

Informatie aanvragen? Meteen een in-house training boeken? Surf naar https://www.frisblikopener.be/contact.

Liever spelend bijleren? Dan is het Lean Game iets voor jullie! Meer info vind je hier: https://www.frisblikopener.be/lean-game

Ik wil graag een inhouse training organiseren in het kader van het functiecomplement

Vraag via deze weg meer info over de inhouse training in het kader van het functiecomplement